понеділок, 15 липня 2013 р.

Компанія «Boeing Airplane Company»

       Свій перший гідролітак на двох поплавцях американський інженер Вільям Боїнг збудував у сараї на березі озера Юніон. 29 червня 1916 року для його випробування він найняв професійного пілота, однак той запізнився, і відчайдушний конструктор сам вирішив сісти за штурвал.
       15 липня 1916 року Боїнг зареєстрував свою , яка роком пізніше отримала назву «Boeing Airplane Company». Вже через два роки 50 гідролітаків для військово-морського флоту будувалися в цехах, де працювало більше 300 чоловік.
       У 1929 році компанія увійшла до числа лідерів американського авіабудування.
      Зараз «Боїнг» є найбільшим в світі виробником цивільних і військових літаків, основним підрядником НАСА і однієї провідних американських компаній, активно експортують свою продукцію. Її замовники є у 145 країнах світу.
       «Боїнг» став однією з перших аерокосмічних компаній США, які відкрили представництво в Росії. У 1993 році в Москві був відкритий Науково-технічний центр «Боїнга», а в 1998 році — Конструкторський центр.
       Програми російсько-американського співробітництва в сфері авіакосмічної промисловості включають проектування елементів цивільних літаків і космічних конструкцій, співробітництво в галузі безпеки польотів, допомога у відкритті нових маршрутів і інше.

Відео: Boeing (історія створення)


Немає коментарів:

Дописати коментар