пʼятницю, 12 квітня 2013 р.

Оптичні прилади


    1. Лупа - це подвійно опукла лінза, яка збільшує кут зору предметів. Збільшення лупи визначається за формулою K = D (початкове) / F. Фокусні відстані луп зазвичай складають 1-10см. Враховуючи, що D0 (початкова відстань від ока) = 25см, можна сказати, що лупа збільшує зображення предмета в 2.5-25раз.
    2. Фотоапарат - це прилад, який дозволяє відтворювати і зберігати зображення на фотоплівці, фотопапері і фотоплівці. Фотоапарат складається з об'єктива і камери.Лінза відтворює на екрані камери зворотне і зменшене зображення A'B 'предмета АВ. При отриманні зображення відстань між предметом і лінзою більше подвійного фокуса лінзи.
    Збільшення лінзи фотоапарата визначається за формулою K = f / d
    Збереження зображення у фотоапараті має дуже важливе значення. Для цього на екрані камери розташовують відтворюючу і зберігає зображення фотопластинку або фотоплівку, вкриту спеціальною фотоемульсією.
    3. Мікроскоп - це оптичний прилад, що показує в збільшеному вигляді дуже дрібні, не видимі оку, близько розташовані об'екти.Мікроскоп використовується для спостереження за такими дрібними об'єктами, як бактерії і клітини. За допомогою першої лінзи, що знаходиться в об'єктиві, створюється зворотне дійсне зображення А'B 'предмета АВ. Друга лінза в другому окулярі мікроскопа збільшує кут зору подібно лупі. В об'єктиві мікроскопа зображення А'B ', створене першою лінзою, на відстані найкращого зору D0, можна побачити в ще більш збільшеному вигляді А "В".

Немає коментарів:

Дописати коментар