неділю, 14 квітня 2013 р.

Затонув «Титанік»

   15 квітня 1912 року відбулася найбільша в історії катастрофа на морі: в Атлантиці затонув «Титанік». Він прямував з Великобританії в США, слідуючи в Нью-Йорк. Величезне судно, на борту якого перебувало близько 2200 чоловік, наштовхнулося на айсберг. Зіткнення виявилося фатальним, і найбільший пасажирський лайнер того часу затонув.
   Про те, як затонув «Титанік», знято багато фільмів. Про цю подію писали книги. Але ніхто достовірно не може сказати, як складалися події на кораблі, коли відбулося зіткнення з крижаним велетнем. Відомо, що під час цієї трагедії загинули 1400-1517 чоловік (версії різних джерел відрізняються). На воду було скинуто 2 плота і 15 шлюпок. Завдяки їм близько 700 осіб вижили в круговороті тих страшних подій.
   Щоб уявити розмір самого судна, можна зіставити його з довжиною трьох міських кварталів того часу. Висота одного тільки двигуна «Титаніка» була майже такою ж, як триповерховий будинок. Цей корабель називали непотоплюваним, але вже при першому своєму рейсі «Титанік» затонув. Уламки судна були знайдені в 1985 році групою американських і французьких археологів недалеко від узбережжя острова Ньюфаундленд.

Відео: Титанік

1 коментар: