середу, 17 квітня 2013 р.

День астрономії

    Відзначається — в найближчий суботній день, коли Місяць має фазу поблизу 1-й чверті, що припадає на інтервал з середини квітня до середини травня.
        28 квітня 2011 року (Сб)
        28 квітня 2012 року (Сб)
        18 квітня 2013 року (Чт)

              
«Астрономія вчить нас, як правильно користуватися сонцем і планетами»

                            Стівен Лікок

    18 квітня в 2013 році відзначається День астрономії. Це свято спочатку відзначали американці, встановивши його в 1973 році. Пізніше за ініціативи президента Астрономічної Асоціації Північної Каліфорнії в США були створені об'єднання людей, що захоплюються астрономією, які могли користуватися телескопами не тільки в спеціально обладнаних обсерваторіях, а й в інших місцях.
    Головна ідея цього свята полягає в прищепленні людям любові до астрономічної науки. Заходи, які організовуються до свята, спонсорує ряд профільних структур, серед них, зокрема, Астрономічна Ліга США і канадське Королівське астрономічне товариство.
    Протягом кількох років в році відзначаються два Дня астрономії: один навесні та один восени. Організатори свят хочуть визначити, який з них буде залучати більше уваги.
    День астрономії відзначають у всьому світі різні астрономічні клуби, планетарії, наукові центри та обсерваторії. Крім того, для людей, які далекі від астрономії, зазвичай влаштовуються публічні покази зоряного неба. А в деяких навчальних закладах для дітей влаштовуються дегустації їжі, яку зазвичай вживають космонавти.
(Використано:BEYOND.UA)

Відео: Запрошуємо у світ астрономії

Немає коментарів:

Дописати коментар