суботу, 29 червня 2013 р.

Міжнародне десятиріччя дій «Вода для життя»

    У 2003 році Генеральна Асамблея ООН в своїй резолюції оголосила період 2005-2015 рр., починаючи з Всесвітнього дня водних ресурсів 22 березня 2005 року, Міжнародним десятиріччям дій “Вода для життя”.
   Декада 2005 - 2015 - це роки зосередження уваги в глобальному масштабі на проблемі :
«Вода - для життя, активного інформування кожного щодо прогресу у досягненні Цілей розвитку тисячоліттяя (ЦРТ)».
    Зокрема ціль №10: «до 2015 року скоротити вдвічі число людей, які не мають постійного доступу до безпечної питної води і необхідних умов санітарії».
   2013-й рік, з метою спрямування міжнародних зусиль на дії по забезпеченню доступу до питної води та надання мільйонам жителям планети належних санітарних умов, Генеральна Асамблея ООН оголосила «Міжнародним роком співпраці у сфері водних ресурсів». Адже вода має вирішальне значення для сталого розвитку, зокрема, для цілісності навколишнього середовища, здоров'я, благополуччя, викорінення бідності і голоду. Виходячи з цього, Всесвітній день водних ресурсів у 2013 році буде присвячено водній кооперації.
    Щодо стану справ в Україні, за запасами місцевих водних ресурсів країна входить до десятки країн, де є найчистіша питна вода, водночас є однією з найменш забезпечених питною водою країн в Європі, тому для нашої держави проблема води - одна з найактуальніших.
   Відставання України від розвинутих країн світу за середньою тривалістю життя певною мірою пов'язано із споживанням недоброякісної питної води.
    3 березня 2005 року було прийнято Закон України «Про Загальнодержавну програму «Питна вода України» на 2006-2020 роки».

Немає коментарів:

Дописати коментар