пʼятницю, 18 квітня 2014 р.

Готуємося до контрольної роботи №4 - 29.04

    Задача 1. У магазині «Оптика» виставлено окуляри, біля яких таблички з написами: +1,5 дптр, +2,4 дптр, -2,5 дптр. Які недоліки зору компенсують ці окуляри? Визначте їх фокусні відстані.

    Задача 2. Хлопець, що заблукав у лісі, зумів розпалити багаття без сірників: він використав сонячні промені та власні окуляри. Яка вада зору в цього хлопця?

    Задача 3.  Предмет розташований на відстані 1 м від збиральної лінзи з фокусною відстанню 0,5 м. На якій відстані від лінзи розташоване зображення предмета?

   Задача 4. Як зміниться освітленість предмета, якщо відстань від предмета до джерела світла збільшити у 2 рази, а силу світла цього джерела збільшити у  4 рази?

   Задача 5. Сергій читає підручник, тримаючи його на відстані 15 см від очей. Які окуляри йому потрібні, щоб він читав, тримаючи книжку на відстані найкращого зору від очей? Яке зображення даватимуть ці окуляри: дійсне чи уявне? збільшене чи зменшене?

   Задача 6. Юний винахідник спробував зробити мікроскоп з двох однакових збиральних лінз з фокусною відстанню F . Він розмістив ці лінзи на відстані 3,5F одну від одної, а предмет висотою h — на відстані 1,5F від першої лінзи (об’єктива). Який розмір зображення предмета, що його дає цей саморобний мікроскоп? Пряме це зображення чи обернене?

Немає коментарів:

Дописати коментар