пʼятницю, 17 січня 2014 р.

День дитячих винаходів

    Спочатку питання. Чи знаєте ви, що об'єднує водні лижі, хутряні навушники, фруктове морозиво на паличці і шрифт Брайля? Так, всі ці очевидні сьогодні предмети були винайдені дітьми.
    Щорічно більше 500 тисяч дітей та підлітків винаходять різні гаджети та ігри, створюють і модифікують роботів і техніку. Всі дитячі винаходи, безсумнівно, роблять наше життя зручніше і цікавіше. І сьогодні саме той день, в який потрібно порадіти винахідливості юних геніїв, оцінити значимість їхніх численних винаходів і заохотити різнобічні дитячі таланти.
    Сьогодні, 17 січня, в усьому світі відзначається День дитячих винаходів або, в іншому перекладі, День дітей- винахідників. Символічно, що датою Дня обраний день народження одного з видатних американців — державного діяча, дипломата, вченого, винахідника, журналіста Бенджаміна Франкліна. Свій перший винахід — пару ласт для плавання, які надягали на руки, — Бен Франклін винайшов у віці 12 років.
    Надалі Б. Франклін продовжив наукові дослідження і, провівши безліч експериментів, вніс неоціненний внесок у світову науку. Деякі умовиводи вченого на багато десятків років випередили епоху. Франклін ввів позначення електрично заряджених станів «+» і «-», привів доказ електричної природи блискавки, в 1752 році запропонував проект блискавковідводу, вперше застосував електричну іскру для вибуху пороху, отримав патент на конструкцію крісла-гойдалки, в 1784 році винайшов біфокальні окуляри. І це тільки невелика частина винахідницького спадщини вченого. Але повернемося до винаходів дітей. Юний співвітчизник Франкліна, 13-річний Бенні Бенсон у 1926 році відправив свій ескіз на конкурс Державного прапора Аляски. Синій колір, який символізує небо і офіційну квітку штату - незабудку, зображення сузір'я Великої Ведмедиці і Полярної зірки привели хлопчика до перемоги. Безсумнівно, прапор Аляски і сьогодні виглядає дуже стильно.
    У День дитячих винаходів проходять численні демонстрації нових винаходів, конкурси, нагородження. Завжди звучить задерикуватий сміх, жарти, музика, тому що винаходити - це природний стан усіх дітей.
Джерело: Альманах визначних подій

4 коментарі:

  1. Чудово що є на світі стільки талановитих дітей, які намагаються зробити наше життя цікавим та різноманітним.Дуже вдячна за цю інформацію! Погребіцька Віка

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Віка, кожна дитина є унікальною і трішечки талановитою. Необхідно тільки розвивати свій талант!

      Видалити
  2. Людмило Дмитрівно, на мою думку усі діти талановиті і можуть винайти багато необхідних та цікавих речей. Щоб кожному розкрити свій талант. необхідно бути спостережливим та наполегливим. Давиденко Людмила.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так!!! Бажаю тобі, Людмилко, бути наполегливою у досягненні своєї мети!!!

      Видалити