неділю, 23 березня 2014 р.

Всесвітній день метеорології

      Всесвітній день метеорології відзначається з 1961 року. Ініціатором створення цього свята стала Всесвітня метеорологічна організація, яка перебуває під егідою ООН, і куди входять 189 країн. Дата 23 березня є також датою утворення цієї Організації: в цей день у 1950 році вступила в силу її Конвенція.
      Девіз свята багатослівний: «Погода, клімат і вода в інформаційну еру». Всесвітня метеорологічна організація просто незамінна, вона займається питаннями погоди, клімату і води. Країни-учасниці цієї організації успішно співпрацюють вже багато років, обмінюючись даними про стан атмосфери, суші, морів, океанів і річок. А це, у свою чергу, є головною базою для складання прогнозів погоди і попереджень про небезпечні гідрометеорологічні явища.

Відео: День метеоролога


Відео: СЛУЖБА МЕТЕОРОЛОГІВ МОРСЬКОЇ АВІАЦІЙНОЇ БРИГАДИ



6 коментарів:

  1. Людмило Дмитрівно, метеорологія, як наука про будову і властивості земної атмосфери та здійснювані в ній фізичні процеси дуже необхідна в повсякденному житті. За допомогою досліджень метеорологів дізнаються про погоду. Знаючи, яка буде погода можна передбачити не тільки що одягати, сіяти, коли збирати урожай, а й підготуватися до негативних наслідків не погоди. Давиденко Людмила.

    ВідповістиВидалити
  2. Людмила Дмитрівна,дякую за інформацію. А й дійсно основи фізики знаходять застосування у різних галузях.І така важлива в сучасному світі наука як метеорологія теж застосовує фізику.(Циганкова Дар'я)

    ВідповістиВидалити
  3. Дуже цікаво!Я навіть не знала про такий день!Циганкова ВІкторія

    ВідповістиВидалити