четвер, 5 листопада 2015 р.

Урок 18. Розв’язування задач

НА УРОЦІ РОЗВ'ЯЗАЛИ ЗАДАЧІ: 
1. За 10 с тіло подолало 200 м, за наступні 20 с — ще 700 м.  Знайдіть середню швидкість руху тіла на кожній ділянці шляху та на всьому шляху.
2. Першу половину всього часу автомобіль рухався зі швидкістю 60 км/год, а другу половину — зі швидкістю 50 км/год. Знайти середню швидкість руху на всьому шляху.
3. Першу половину шляху автомобіль рухався зі швидкістю 70 км/год,   а другу половину — зі швидкістю 80 км/год. Знайти середню швидкість на всьому шляху.

 ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ
    1. Підручник (Бар.): повторити  §11   (Фізика : підруч. для 7 кл. загальноосвіт. навч. закладів / [В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий, Ф. Я. Божинова та ін.]; за ред. В. Г. Бар’яхтара, С. О. Довгого. — Х. : Вид-во «Ранок», 2015. ); вправа 11 (3,5,6).
   Або
 2. Підручник (Сир. - 8 клас): повторити § 7;  №13.

 ГОТУЄМОСЯ ДО УРОКУ
Вчимося розвязувати задачі >>>

Шановні учні!
Готуємося до самостійної роботи 
"Рівномірний рух. Нерівномірний рух. Середня швидкість".
(10 листопада)
ПЕРЕВІРТЕ СВОЇ ЗНАННЯ, ВИКОНАВШИ ДОМАШНЮ
САМОСТІЙНУ РОБОТУ
Варіант І.
1. Протягом 30 хв поїзд рухався рівномірно зі швидкістю 72 км/год. Який шлях пройшов поїзд за цей час ?
2. Автомобіль 5 год рухався зі швидкістю 80 км/год, а наступні 200 км він проїхав за 7 год. Яка середня швидкість руху автомобіля на всьому шляху ?
3. Човен пливе вздовж річки в один бік і проходить за 2 год 4 км. У протилежному напрямі він проходить за той самий час 10 км. Яка швидкість човна відносно води і яка швидкість течії? Швидкість човна відносно води весь час однакова.

Варіант ІІ.
1. Земля рухається навколо Сонця зі швидкість 30 км/год. На яку відстань переміститься Земля за одну добу ?
2. Велосипедист проїхав 10 км зі швидкістю 20 км/год, а потім ще 50 км за дві години. Яка середня швидкість руху велосипедиста на всьому шляху ?
3. Катер, рухаючись за течією, пропливає відстань від однієї пристані до другої за 4 год. Який час затратить катер на зворотний шлях, якщо швидкість течії дорівнює 2 км/год, а відстань між пристанями – 80 км ?

 Результати подати до 10 листопада.

Немає коментарів:

Дописати коментар