понеділок, 15 червня 2015 р.

Спробуйте дослідити


                                      Шановні учні!


      Пропоную вам завдання  ІІІ-го Всеукраїнського конкурсу юних дослідників та винахідників, які пропонувалися учням, які цікавляться фізикою у  2009/2010 н. р.

Завдання 1. Дослідити явище утворення краплини води на кінці льодяної бурульки, кінці піпетки тощо, а також процес її відривання від даної частини використовуваного предмету. 
Обладнання для виконання дослідження слід вибрати самостійно.

Завдання 2. Відомо, що очі деяких тварин «світяться».  Знайдіть пояснення цьому явищу. Окрім цього, спробуйте дослідити, чи завжди очі одного виду тварин, наприклад, кішок, «світяться» одним і тим же кольором.

Завдання 3. З метою запобігання механічних ударів портали мобільного зв’язку («мобільники») тримають у футлярах з відповідними фіксаторами (защібками) їх кришки (кнопки, липка стрічка тощо). В останній час стали використовувати магнітні фіксатори, які досить міцно тримають кришку футляра. Для її відкривання потрібно прикладати певне зусилля, в результаті чого кришка різко відривається від основної частини футляра. Відомо, що це іноді приводить до випадання з нього «мобільника». Удоскональте магнітний фіксатор кришки або ж запропонуйте принципово новий, який би був кращим, ніж уже існуючі.

Немає коментарів:

Дописати коментар