суботу, 17 травня 2014 р.

День науки в Україні

    День науки — професійне свято працівників науки України.
    Відзначається щорічно у третю суботу травня.
    Наука — сфера діяльності людини, спрямована на одержання (вироблення і систематизацію у вигляді теорій, гіпотез, законів природи чи суспільства тощо) нових знань про навколишній світ.
    Основою науки є збір, оновлення, систематизація, критичний аналіз фактів, синтез нових знань або узагальнень, що описують природні або суспільні явища, які досліджуються, та (або) дозволяють будувати причинно-наслідкові зв'язки між явищами і прогнозувати їх перебіг.
    Україна являє собою державу з високим рівнем освіти і науки.
    НАН України - Національна Академія Наук України, була заснована 27-го листопада 1918-го року і зараз має 3 секції, близько 14-ти відділень і 170 інститутів та інших наукових установ, а також 1400 науково-дослідних інститутів і 330 вищих навчальних закладів, в котрих процюють більш ніж 7000 докторів і 78000 кандидатів наук.
     Починаючи з 1997 року, у третю суботу травня відзначається День науки в Україні. Цього року він припадає на 17 травня.
     Науковий потенціал Україні вважається одним з найкращих в Європі. Українські вчені є авторами безлічі винаходів в різних областях науки.
     Науково-технічну діяльність регулює закон, прийнятий в Україні в 1999 році. Особливо почесним це свято є для членів Національної Академії Наук України, яка була заснована в 1918 році. Це одна з найстаріших академій на території колишнього Радянського Союзу.
     День науки в Україні відзначають співробітники 167 наукових установ, які входять до складу НАНУ. Їх наукові досягнення представлені роботами 12 тис. 740 висококваліфікованих наукових спеціалістів.
     За статистикою, в установах, підконтрольних Національної Академії Наук України, зараз працюють близько 35 тис. осіб.
     Найбільшими регіональними науковими центрами країни є Придніпровський, Донецький, Південний, Західний, Північно-Східний і Кримський центри. Крім того, наукові розробки постійно ведуться в 330 вищих навчальних закладах країни, в яких також проводиться святкування Дня науки.

 Відео: День науки
 

2 коментарі:

  1. Людмило Дмитрівно, наша сім'я також відзначала це свято, бо мій тато кандидат економічних наук. Давиденко Людмила.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Людмилко, вітаю особисто вашу сім'ю з цим святом і персонально твого тата!

      Видалити