неділю, 23 березня 2014 р.

Всесвітній день метеорології

      Всесвітній день метеорології відзначається з 1961 року. Ініціатором створення цього свята стала Всесвітня метеорологічна організація, яка перебуває під егідою ООН, і куди входять 189 країн. Дата 23 березня є також датою утворення цієї Організації: в цей день у 1950 році вступила в силу її Конвенція.
      Девіз свята багатослівний: «Погода, клімат і вода в інформаційну еру». Всесвітня метеорологічна організація просто незамінна, вона займається питаннями погоди, клімату і води. Країни-учасниці цієї організації успішно співпрацюють вже багато років, обмінюючись даними про стан атмосфери, суші, морів, океанів і річок. А це, у свою чергу, є головною базою для складання прогнозів погоди і попереджень про небезпечні гідрометеорологічні явища.

Відео: День метеоролога


Відео: СЛУЖБА МЕТЕОРОЛОГІВ МОРСЬКОЇ АВІАЦІЙНОЇ БРИГАДИ



суботу, 22 березня 2014 р.

Всесвітній день водних ресурсів

     Всесвітній день водних ресурсів проводиться щорічно 22 березня. Цей міжнародний захід входить в стратегічний план дій ООН, спрямованих на охорону і розвиток навколишнього середовища. Свято відзначається на світовому рівні з 1993 року.
      Основна ідея Всесвітнього дня водних ресурсів — закликати країни всього світу розробити заходи для вирішення глобальної проблеми нестачі питної води на планеті, сприяти збереженню водних ресурсів на внутрішньо національному рівні, об'єднати громадськість, владу і бізнес навколо проблем, пов'язаних з необхідністю захисту водойм.

Відео: Питна вода в Україні


суботу, 15 березня 2014 р.

Готуємося до лабораторної роботи (18.03)

                       ШАНОВНІ УЧНІ!

Для вдалого виконання ЛР №11 "Визначення фокусної відстані та оптичної сили лінзи"
1) повторіть:
формули тонкої збиральної лінзи, оптичної сили лінзи;
одиниці вимірювання F, D, d, f.
2) перегляньте  попередні публікації
    1>>>
    2>>>



суботу, 8 березня 2014 р.

Зі святом 8 Березня!

  ЗІ СВЯТОМ ВАС, ЛЮБІ ДІВЧАТКА!

      Бажаю щастя і тепла,

      Весни, усмішок, сонця,

      Щоб доля світла увійшла

      До кожного віконця.


середу, 5 березня 2014 р.

Домашня лабораторія

 Любі семикласники!

 Проведіть досліди із лінзами.

 1. Чи залежить зображення, що дає тонка збиральна лінза від висоти лінзи, якщо відстань від предмета до лінзи не змінюється?
 2. Як змінюється зображення предмета, якщо змінювати товщину лінзи, не змінюючи при цьому відстань до лінзи? Свої ідеї запишіть, будь ласка, в коментарях.

вівторок, 4 березня 2014 р.

Лінзи. Побудова зображень, що дає тонка лінза

 НА УРОЦІ РОЗГЛЯНУЛИ:

1. Лінза. Види лінз.
 2. Характеристики лінз:
      отичний центр лінзи;
      фокус;
      фокусна відстань;
      оптична сила лінзи.
 3. Побудова зображень, що дає тонка лінза.
 4. Формула тонкої лінзи.

             ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ
 1. Підручник (Бож.): вивчити §26, опрацювати §27; №№2,3 на с.169.
 Або
 2. Підручник (Ген.): вивчити §23.
 4. Скласти сенкан "Лінза".

ГОТУЄМОСЯ ДО УРОКУ

 1. Відео "Лінзи. Фокусна відстань".



2. Відео "побудова зображень в лінзі".


 1. Відео "Побудова зображень у лінзах".

неділю, 2 березня 2014 р.

Всесвітній день дитячого телебачення і радіомовлення

      «Наші діти — це наша старість. Правильне виховання — це наша щаслива старість, погане виховання — це наше майбутнє горе, це наші сльози, це наша вина перед іншими людьми»
           Антон Макаренко
      2 березня у 2014 році відзначається Міжнародний день дитячого телебачення і радіомовлення. Це свято дитинства, радості і найсвітліших мрій. Діти — це найвдячніші телеглядачі. Для них спеціально створюються теле-і радіопередачі, самі діти часто стають і їх безпосередніми ведучими.
      Святкування Міжнародного дня дитячого телебачення і радіомовлення традиційно організовується в першу неділю березня. В цей день провідні телерадіокомпаній усього світу насичують свої ефіри програмами, кінофільмами, мультфільмами для дітей, щоб підтримати тему дитинства та дотримання прав дітей в усьому світі.
      Поява Міжнародного дня дитячого телебачення і радіомовлення пов'язана з рішенням дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) від 1994 року про прийняття програми заходів, присвячених цьому дню. Оскільки ідея святкування сподобалася міжнародній спільноті, це свято стало традиційним і тепер відзначається щорічно.
      На території колишнього Радянського Союзу першим молодіжним засобом масової інформації став радіоканал «Юність», що почав свою роботу 16 жовтня 1962 року.